02 oktober 2015 ~ Ariane Sprengers

Voor het eerst op de Mindful Yoga mat

Voor het eerst op de Mindful Yoga mat bij Emmy.

Gisteravond was het dan zover.
Ik heb de eerste les Mindful Yoga gevolgd bij Emmy Hop.
Op de een of andere manier vond ik het toch best spannend.
Nog altijd heb ik het beeld bij Yoga van mooi gestroomlijnde lichamen en outfits.
Emmy ( yoga juf) is 45 jaar en voldoet helemaal aan dit beeld.

Natuurlijk geef ik zelf ook oefeningen in aandacht tijdens mijn Mindfulness trainingen en weken, maar dat is toch iets anders.
Ik kan dan precies alle oefeningen uitzoeken die bij me passen.

Emmy en ik hebben elkaar een paar maanden geleden ontmoet. Zij was op zoek naar een ruimte en samenwerking waar ze haar yoga en mindfull oefeningen kon uitdragen. En ik was op zoek naar iemand die het aanbod in Centrum de Spreng mee wilde ondersteunen met Mindfull Yoga.
Dus voor mij een mooie laag drempelige manier om toch de confrontatie maar eens aan te gaan met mijn ouder wordende lichaam.

Vreemde, onmogelijke houdingen waren mijn grootste angst.
Ik ben toch ook iemand die zich niet zo wilt laten kennen en zoveel mogelijk mee wilt doen…….Voor mij is het de grootste oefening om hierin mild te blijven naar mijn eigen lichaam.Ik kan het natuurlijk zo mooi vertellen naar iedereen en blijf zelf ook altijd voor deze uitdaging staan om hierin te blijven oefenen. En wat schept mijn verbazing, wat was het heerlijk. De les en de sfeer was zo relaxed en puur.

Niets van moeilijke onmogelijke standjes. Natuurlijk kwam ik mijn grenzen tegen en ook mocht ik hier op een hele milde manier in gaan verkennen en voelde ik heel langzaam mijn lichaam zich openen.
Ik was er echt ontroerd door.

En eigenlijk ook wel door te zien wat ik allemaal nog wel kan. Er is zoveel meer mogelijk dan mijn mind me iedere keer verteld.Mijn buurvrouw die naast me lag en al wat meer bekend is met Yoga vertelde me dat de zachtheid in Mindful Yoga je ook zo bij je gevoelens brengt.

Ik ben om!! En heb me ingeschreven voor de wekelijkse sessie s Mindfull Yoga bij Emmy Hop in De Spreng.

Ariane