18 augustus 2016 ~ Ariane Sprengers

Een belofte uitspreken

Afgelopen weekend was het dan zover. Onze zoon Job is met zijn Gessica getrouwd. In mijn eerdere blog heb ik geschreven over de voorbereidingen. Het huwelijk en het feest hebben namelijk plaats gevonden in onze tuin. Hierdoor zijn we ook nauw betrokken geweest bij het proces van voorbereiden en het meeleven naar deze grote dag.

Tijdens het officiële gedeelte van het huwelijk van mijn zoon en schoondochter mocht ik van heel dichtbij zien hoe deze geliefden hun ja woord gaven. Of liever gezegd hun belofte uitspraken.

Elkaar vast houden

Wat me zo enorm raakte; ze spraken beiden naar elkaar uit hoe de ander in zijn/haar leven een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan wie zij nu zijn. Dat ze elkaar nodig hebben om te ontwikkelen en te groeien. Elkaar beloven elkaar te inspireren en er voor elkaar zijn. Elkaar nodig hebben hiervoor.

Ik ben zelf 2,5 jaar lang getuige geweest van het effect waar dit verliefde stel zich over uitsprak. Ik heb mijn zoon zien groeien naar een man met zijn eigen normen en waarden. Hier ook heel duidelijk zichtbaar in is geworden. Zich durft te onderscheiden. Hierin soms heel kwetsbaar was.

Ik heb ook gezien hoe zijn Gessica hierin inspirerend is geweest en ook hoe zij is gegroeid naast Job.

Relatietherapie Rijsbergen bij Breda
Een belofte uitspreken

Kwetsbaar

Elkaar nodig hebben en/of afhankelijk zijn binnen een relatie heeft nog altijd een vieze bijsmaak. Is not-done!! We hebben lang in een wereld geleefd waarin toch heel hard werd geroepen dat je juist onafhankelijk moest zijn. Zelf je broek moest kunnen ophouden. Dit zijn uitspraken die vooral vrouwen sinds de emancipatiebeweging mee hebben gekregen. Ik snap dit ook, omdat het natuurlijk heel kwetsbaar voelt. Elkaar nodig hebben betekent ook dat je hierin gekwetst kunt worden. En dat is ook heel reëel. Dat hoort bij het leven. We worden gekwetst. We voelen pijn.
In relaties ontstaan deze pijnplekken. In latere relaties worden deze zelfde pijnplekken aangeraakt. In plaats van dat we “au” roepen , maken we de ander verantwoordelijk voor onze pijn en slaan we terug. Er ontstaan allerlei patronen die niet constructief zijn waardoor je in een relatie van elkaar af drijft. Des te pijnlijker.

Inspirerend

Mijn zoon en schoondochter zijn nu heerlijk op huwelijksreis in Griekenland en genieten waarschijnlijk nog na van hun prachtige dag en oogst tot nu toe. Hierna gaan zij verder op hun reis en gaan zij nog vele uitdagingen tegenkomen.

Met veel vertrouwen zal ik hoop ik deze reis aan de zijlijn mogen mee beleven. En laat ik me graag inspireren door deze jonge liefde. En zullen ook zij, indien nodig, zich uitgenodigd voelen om raad en daad te vragen van ook de wijsheid die wij hebben opgedaan in ons leven.

EFT relatietherapie

Ik ondersteun al 18 jaar relaties met veel plezier. De laatste jaren doe ik dit vanuit het principe dat we elkaar nodig hebben om te ontwikkelen en te groeien. Ik noem dat een volwassen relatie.

We hebben pijnplekken en we hebben elkaar nodig om deze te helen in ons zelf. Dat betekent niet dat de ander dit in jou kan helen. Je blijft zelf verantwoordelijk je bewust te worden van jou eigen pijnplekken.
In de sessies relatietherapie besteden we aandacht aan de patronen die ontstaan zijn en niet bijdragen aan een veilige verbinding met elkaar. Als er weer voldoende veiligheid is ontstaan dan ontstaat er een verbinding waar kwetsbaar durven zijn weer mogelijk is. Oude of nieuwe pijnplekken erkend worden en geheeld kunnen worden. Elkaar hierin vasthouden!

Ariane
Klik hier voor meer info over de wijze waarop wij in De Spreng Breda (Rijsbergen) relaties ondersteunen.