10 augustus 2016 ~ Ariane Sprengers

Mindful oefeningen / weekend

 

Stilte voor de storm
Volgend weekend is het dan zover. Onze middelste zoon gaat trouwen.
Voor ons ook onze eerste ervaring om ouders te zijn van een kind dat gaat trouwen.

Mogen we bij jullie trouwen mam??
Tijdens een nieuwjaarswens in januari 2016 vertelde Job dat hij zijn Gessica ten huwelijk had gevraagd. Voor ons totaal onverwacht en helemaal passend in wie zij zijn. Lekker spontaan en vol in het leven staand.
Dus na deze verrassing kwam de volgende vraag: Mam en Carel, mogen we het bij jullie in de tuin vieren? Net zoals jullie het gedaan hebben?

100 gasten en 60 slapers.
Nu zijn we inmiddels een half jaar verder en 1 weekend voor de grote dag!
Gezonde zenuwen betreffende de organisatie. Ik wil het natuurlijk zo mooi mogelijk voor hen hebben. Voor mijn partner en mij wordt het de grote uitdaging om vooral te genieten deze dag. Er komen nl 100 mensen en er blijven 60 mensen slapen. Help!!
Ik merk echt dat ik hier niet zo gemakkelijk meer mijn hand voor omdraai als zo’n 8 jaar geleden op mijn eigen bruiloft. Gedachten die me continu uitdagen om alles onder controle te willen hebben:
“Zijn er wel voldoende slaapplaatsen in huis”. (De jongeren slapen in tenten, de wat ouderen in huis.)
“Hebben ze wel aan alles gedacht.”
“Zou er nog wel wat van mijn huis en tuin overblijven etc….”
Ze veroorzaken een fysiek voelbare onrust bij mij en mijn partner.

Wat mij helpt tegen stress

De mindfulness oefeningen die ik hieronder beschrijf zijn eenvoudig en voor mij zeer waardevol en ondersteunend om ook in de laatste week tijdens de voorbereidingen te genieten van de voorpret. Ik neem jullie hierin graag mee. Wellicht heb je zelf ook wat aan deze mindfulness oefeningen.

mindfulness oefening 1: Ik woon in de natuur en zit minimaal 3 maal per dag heel bewust even stil op mijn bankje of stoel en kijk, ruik, voel en zie mijn omgeving.

We hebben 2 kippen, net een nieuwe haan, 2 poezen en 1 hond.
Het is een genot om naar het gebrabbel van de kippetjes te luisteren en te zien hoe onze nieuwe haan zich geweldig thuis voelt bij zijn dames.

Ik word zo blij van hen om mij heen.

mindfulness oefening 2: Zingen werkt bevrijdend! Soms verzin ik zelf iets en soms iets bestaands.

mindfulness (compassie) oefening 3: Ik ben een serie aan het volgen op Netflix. Ik hoor allerlei stemmetjes in mijzelf dat het geest-dodend is om een serie te volgen (want het is echt verslavend hoor) , en het is zooooo ontspannend. Dus dit mezelf gunnen, hmmmmm. Ik volg nu Breaking Bad.

mindfulness oefening 4: In aandacht koken en eten en in dit warme weekend drinken.
Een mindfulness oefening die heel eenvoudig is.
En altijd helpt om mijn gedachtestroom wat te temperen.
Deze heerlijke drankjes lenen zich hier uitmuntend voor.

Mindful oefeningen Mindul weekend
Mindful oefening 4: met aandacht koken, eten en drinken. Zoals deze heerlijke, frisse drankjes.

Stress en mindfulness

Dankbaar
Vanaf komende donderdag begint het feest van voorbereidingen en wordt onze woon- en mijn werkplek omgetoverd voor het grote feest zaterdag.
Waar ik heel erg blij van word en waar ik zeer regelmatig stil bij sta, is dat we deze dag samen met dierbaren voorbereiden en vieren. Ik ben 23 jaar geleden gescheiden en voel me enorm dankbaar dat we deze dagen veel samen zijn met ook de vader van mijn kinderen en zijn partner.
Ook zij blijven hier lekker slapen en dat voelt als een geschenk en als 1 grote familie.
Dankbaarheid en verwondering voelen over veel verworvenheden in mijn leven zijn prachtige mindfulness oefeningen die me naar mijn hart brengen en mijn gedachtestroom wat naar de achtergrond brengen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om op een heel eenvoudige manier mindfulness oefeningen toe te passen tijdens misschien wat stressvolle momenten in je leven.

Als je een stapje verder wilt in aandacht of mindfulness oefenen kijk dan gerust eens op de pagina over mindfulness. Hier vind je inhoudelijk meer info en lees je ook over de diverse mindfulness programma’s die wij aanbieden.

Ariane