15 september 2016 ~ Ariane Sprengers

Wat heeft verwarring te maken met Essentie?

Challenge

Een leuke collega vraagt me of ik ook mee wil doen aan de gratis BNN-challenge. Zij gaat het ook doen. Omdat ik haar hoog acht, word ik nieuwsgierig en klik het bijgevoegde linkje aan. Ik zie een hele enthousiaste, breed lachende dame, die me direct meeneemt in haar enthousiasme.

Wow, wat een passie. Ze nodigt me uit om iets in de schijnwerpers te zetten via haar online programma en haar vlogs. Iets dat ik belangrijk vind van mijzelf. Ze biedt hiervoor een oefenpodium.

Ik besluit mee te doen. Deze challenge ga ik gebruiken om onze vrouwen retraites meer aandacht te geven. Ik mail mijn collega: “ Ik ga het doen!!” Haar reactie: “Ah fijn, ik geniet altijd zo van jouw enthousiasme”. (Grappig hoe projecties werken.) De challenge duurt 7 dagen en er is een besloten Faceboekgroep aan gekoppeld. De enthousiaste BNN-dame nodigt me uit om vooral heel veel te delen via de deze groep. Want… (zo vertel ik zelf ook altijd in mijn trainingen) support is zeer krachtig.

Oké, ik meld me aan voor deze groep. Al heel gauw word ik overdonderd door al die mensen die net zoals ik het verlangen hebben om met iets zichtbaar te worden. En natuurlijk soms heel kwetsbaar, waar dan weer allerlei reacties en support op komen. Brrrr, ik ren symbolisch heel hard weg. Dat is mijn eerste impuls en ik sluit de pagina.

Is dit wat me verder gaat helpen? Wat gaat dit me opleveren?? Na een dag of 2 mail ik mijn collega dat ik niet meer mee doe. Er is een stemmetje in mij dat me vertelt dat deze manier me juist verder weg drijft van mijn Essentie. Ook al zijn er allerlei mooie beloften en natuurlijk mogelijkheden via deze challenge. Ik voel zo duidelijk dat dit niet mijn weg is en bedank hiervoor.

"You carry Mother Earth within you. She is not outside of you. Mother Earth is not just your environment. In that insight of inter-being, it is possible to have real communication with the Earth, which is the highest form of prayer." ― Thich Nhat Hanh
“You carry Mother Earth within you. She is not outside of you. Mother Earth is not just your environment. In that insight of inter-being, it is possible to have real communication with the Earth, which is the highest form of prayer.” ― Thich Nhat Hanh

Burn Out???

Mijn partner kwam afgelopen december met een Burn Out thuis. Al lange tijd vermoeidheid klachten, vergeetachtigheid etc. Na een herstel en re-integratie periode van mijn partner blijft er iets knagen in mij. Als trainer/Coach/Therapeut weet ik dat de klachten die hij al veel langer beschrijft kunnen horen bij een Burn Out. En toch…….. via een MRI hersenen op ons verzoek blijkt mijn partner 2 maal zoveel vocht in zijn hoofd te hebben als normaal waardoor al deze klachten verklaard kunnen worden. Inmiddels is dit operatief verwijderd en wachten we het effect af. Ook hier weer dat stemmetje: “Er is iets niet pluis”

Een leuk feestje.

Hier heb ik zo’n zin in. Ik heb hard gewerkt de afgelopen periode. En heb enorm veel zin om naar dit feestje met heel veel leuke mensen te gaan. Oeps en dan voel ik me wat grieperig. Ach, een pil en dan voel ik me wel weer wat opknappen om toch te gaan. Ook wil ik het liefst niets missen! En daar was ze weer, dat stemmetje: “ Zou je dat wel doen, beter om even je rust te nemen voor dit weekend”. Ik ben thuis gebleven. Heb mijn lieve vrienden afgezegd, wat ik heel moeilijk vond. Want het is nooit leuk om afzeggingen te krijgen voor je eigen feestje, weet ik uit eigen ervaring. En wat bleek dit een geweldige beslissing te zijn. Een weekend voor mijzelf met niets!!!

Een sessie Relatietherapie

Er ontstaat verwarring bij mijzelf tijdens de sessie. Ik benoem dit naar het koppel. En vraag of zij dit herkennen bij zichzelf. Ik ken het zo dat ik met man en macht de verwarring die er in mij ontstaat tijdens een sessie probeer weg te moffelen (overtuigingen als dat ik het als therapeut toch wel moet weten….)
Nu dus niet. Want daar is weer dat stemmetje, dat me vertelt niets anders te hoeven doen dan transparant te zijn. Mezelf te zijn. Dit is nu juist de kracht van een (relatie)therapeut om mijn gewaarzijn als belangrijk instrument in te zetten. Omdat ik ook weet en ervaar dat verwarring een signaal kan zijn van terug of inhouden breng ik mijn verwarring in en vraag of zij de verwarring ook herkennen. Zo ja of er wellicht iets terug gehouden wordt? Bijvoorbeeld onderdrukte emoties of andere uitspraken. Het bleek een rake interventie die voor een belangrijke volgende beweging zorgde in het proces van dit echtpaar..

Passie en stilstaan

Wat is het heerlijk om steeds meer op mijn eigen stem te mogen vertrouwen. Of eigenlijk deze zo goed te horen op dit moment in mijn leven. Ik ben zo heel verrast hoe duidelijk ze spreekt naar me. Natuurlijk is dit niet altijd een constante, maar ik weet nu zo goed dat ze er is. Ik voel ook zo duidelijk dat het een Zij is. Een vrouwenstem met al haar vrouwenkwaliteiten en eigenschappen en kracht. Een oerstem!! Als ik haar niet meer hoor, dan wordt het tijd om weer even pas op de plaats te nemen.

Ik geloof dat ik in mijn privé en werk leven steeds meer een balans aan het vinden ben tussen: Bewegen vanuit mijn enthousiasme en mijn passie. En stilte. Soms letterlijk niets doen. Alleen met mijzelf, het liefst in de natuur. Zou dit het resultaat zijn ……….?

Reactie

Ik ben benieuwd hoe en of jij jouw stemmetjes, ook wel intuïtie genoemd, kent of hoort. Misschien nog spannender, er ook wel steeds meer op durft te vertrouwen. Wat doe of laat jij hiervoor?

Ik hoor het graag van je, via e-mail of deel het op onze Facebookpagina.

Wil jij op zoek naar jouw innerlijke stem? Die gaan we samen vinden in onze training Leeff! .