04 oktober 2016 ~ Ariane Sprengers

Flow

Ik bent niet voor niets op deze wereld. Ik zoek uit wie ik ben en waar ik voor sta en ga. Neem verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven en zet een positieve, passionele, happy toon. Ik doe de dingen die bij mij passen en doe ze met hart en ziel. Ik maak een plan, stel prioriteiten, ga er voor….

Passie, plezier en positiviteit

Ik leef mijn passies, doe waar ik goed in ben en geniet ervan. Ik geloof in de creatiekracht van mijn ZIJN. Alles wat ik uitstraal komt op mijn pad. The sky is the limit. Ik ga ervoor!!………en laat ruimte over voor alles wat op mijn pad verschijnt.

In the Flow!!

Flow is het beste woord dat past bij hoe ik me de laatste paar maanden voel. Ik werd me dit bewust zo medio juni/juli dit jaar 2016. Natuurlijk heb ik dit gevoel wel vaker en ebt het ook wel weer weg.
Nu, bijna herfst, merk ik op dat ik mezelf nog steeds zo voel. Bijna niet te geloven dat dit zo lang kan bestaan!
Ik besluit even stil te staan bij mijn ervaring van nu, om te onderzoeken wat dit  voor een betekenis heeft en hoe ik hier ben gekomen.
Hieronder aan de hand van mijn eigen ervaring een kort verslagje van mijn proces. Misschien herken je het of inspireer ik je hierin!

flow

 

Controle loslaten

Eind 2015 besluiten Mascha en ik om ons werk en onze samenwerking in de Spreng onder de loep te nemen. We zijn toe aan beweging, vernieuwing. We besluiten na lang wikken en wegen te gaan investeren in ons zelf. In tijd, energie en ook financieel. En we gaan hiervoor hulp zoeken bij professionals.
Dit besluit is de allereerste en misschien wel de belangrijkste stap geweest, die bijdraagt aan mijn flow gevoel van nu.
We zijn in actie gekomen en hebben daarbij alle verwachtingen over het resultaat los gelaten.

Onzekerheid accepteren

Veranderingen horen bij het leven. Ook al paste onze oude jas niet helemaal meer, het was toch nog bekend en gaf mij toch een bepaalde zekerheid. Ik heb tijdens het proces van veranderen zeker ook mijn onzekerheden gevoeld. Stemmetjes die me af en toe vroegen of al deze investeringen wel gingen bijdragen aan mijn groei en bloei. En om nog dichter bij mijn Essentie te zijn. En of ik er ook nog mijn brood mee kon blijven verdienen. Mijn ongeduld, verwarring. Ik heb ze allemaal gevoeld en ze uiteindelijk ook omarmd. Mindfulness helpt me hierin om me niet tegen deze gevoelens te verzetten. Maar ze juist te erkennen en te omarmen.

Wat is accepteren?

Ik merkte al een periode dat het niet meer zo stroomde in mijn werk/zelf. Er waren voldoende redenen die ik kon benoemen en ik zodoende kon verklaren (lees hoofd) dat het zo liep.
Tegen beter weten in, bood ik weerstand tegen wat er was. Dat ziet er bij mij uit als nog harder werken. Dingen doen met minder enthousiasme. Mijn gevoel negeren. Dit uitte zich in pijn, frustratie, ontevreden zijn ,etc. Deze weerstand tegen mijn gevoelens veroorzaakte stress en uiteindelijk vastlopen. Weerstand weerhoudt ons ervan de realiteit van het huidige moment mindful te accepteren. Dus niet de pijn zelf zorgt voor de stress. Maar het verzet ertegen. Het loslaten van mijn weerstand (de kern van mindfulness en zelf-compassie beoefening) bracht me bij acceptatie.

Naar mijn hart luisteren bracht me in de flow

Welke stroom ga ik volgen? In mijn dagelijkse leven en ook tijdens het proces van veranderen afgelopen maanden kwamen er verschillende opties op mijn pad.
Een belangrijke waarde van mij is eerlijkheid, puur, echt. Ik word inmiddels dankzij mijn investering in persoonlijke ontwikkeling van vele jaren hierin geraakt als ik deze waarde niet leef naar mijzelf en naar anderen.
Mijn hoofd is hierin zeker ook belangrijk. Ik mag graag mijn gedachten gebruiken om te fantaseren, creëren etc. Mijn hart toetst. En geeft me uiteindelijk de richting. Hier hoef ik niet hard voor te werken. Integendeel. Gewoon even stil staan bij wat er geraakt wordt.

Niet denken maar doen!!

En daar ben ik NU! De vragen die Mascha en ik heb mochten onderzoeken zijn; Waarom, Wat Hoe?
Waarom doe ik wat ik doe?
Een geweldig proces waarin ik mijzelf weer de mogelijkheid heb gegeven
om af te stemmen waar ik voor sta en welke acties hierbij horen.
En het stroomt!! Ik ben gaan doen!! Nieuwe website, afscheid van vormen die niet meer passen, nieuwe samenwerkingen etc.

Er is eens iemand geweest die me in het begin van mijn proces vertelde dat ik rekening moest gaan houden met deze FLOW. HET GAAT STROMEN vertelde ze me. Ben daar op voorbereid.
En yes, dit is wat ze heeft bedoeld en ik geniet ervan!!!!

Uit je hoofd – in actie, dat is ons motto. Doe je met ons mee?

Wij, Ariane Sprengers en Mascha Hoff, leren jou hoe je uit je hoofd – in actie komt. Klinkt dat wel heel simpel? Dat is het ook. De kracht zit hem in het doen.

Missie: De Spreng is inspirator en gids op de weg naar jouw potentie vanuit compassie.

Wij werken met mensen die persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden en die actief in het leven staan. Mensen die voelen en weten dat je jezelf altijd kan blijven verbeteren. Daarbij vragen ze op bepaalde momenten onze hulp, om als coach op hun weg mee te wandelen. Dat doen we met ontzettend veel plezier en toewijding. Ons doel: jou inspireren en je gids zijn op weg naar jouw doel. Wij houden van mensen, van bewuste ontwikkeling in het bijzonder en van de samenleving in het algemeen.

 

Ook ontdekken hoe Mindful zelfcompassie jou kan helpen een gelukkiger leven te leiden?

Vraag hier de gratis videocursus aan.