27 oktober 2016 ~ Ariane Sprengers

Mindful wandelen

Waarom ga ik mindful wandelen?

Ik wandel iedere ochtend om ‘wakker’ te worden. De natuur is een grote inspiratiebron voor mij. En ik sla 2 vliegen in 1 klap. Beweging na een nacht slapen is goed voor mijn lichaam. Ik sport niet zo heel veel. Dus dit is op een milde manier toch beweging voor mijn lichaam. Tevens is het quality time samen met mijn wandelmaatje Snoes, onze labradoedel.
Ook is het een goede start om niet direct toe te geven aan al mijn gedachten die me bij de start van de dag al vertellen wat ik moet doen. Mijn aandacht verleggen naar natuur en lichaam brengt me rust in mijn hoofd..

Structuur

Iedere ochtend start ik met mijn wandeling. Ik douche mezelf, kleed me aan en vertrek. Ik wandel 45 minuten. In principe iedere dag dezelfde route. Mijn wandelmaatje wacht me iedere ochtend al op met een kwispelende staart. Geweldig toch, om zo te worden verwelkomd. Deze structuur helpt me om het daadwerkelijk iedere dag te doen.

Mijn wandelomgeving/inspiratiebron

Ik heb het geluk midden in de natuur te wonen. Ik loop de deur uit en ben al waar ik wezen wil. Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charmes. En in ieder jaargetijde zie je dingen veranderen. Iedere dag ben ik me bewust van die enorme veranderingen. Ik zie in de herfst bijvoorbeeld hoe de natuur haar blad laat vallen/loslaat. Zich aan het voorbereiden is op een rustpauze/stilte.
Of ik zie hoe de herten vlak voor me wegspringen, opgejaagd door de mannetjes. Het is bronstijd.

Mindful wandelen

Ik loop langzaam, vertraagd en ‘wakker’. Met al mijn zintuigen. Proevend, ruikend (de appeltjes die bij mijn buurman van de boom vallen), voelend. Het leven vol opzuigend in alles wat me raakt.
Ontroerd, verbaasd, afscheid, blijdschap.

Tips voor mindful wandelen:

* Wandel in stilte.
* Moeite om alleen te gaan wandelen, neem een hond of leen de hond van je buren.
* Ben je heel bewust van alle stappen op de grond.
* Adem bewust intenser in en uit.
* Vertraag je stappen.
* Geniet!!
* Als het regent, voel alle regendruppels op je hoofd etc….
* Als de zon schijnt of er een storm waait, voel, ervaar alle effecten hiervan op je huid.

Fijne dag allemaal.

Ariane