15 november 2016 ~ Ariane Sprengers

Veranderen

 Veranderen

 

Zoektocht

Soms is het nodig dat je je omgeving opnieuw inricht en je leven weer probeert op te bouwen. Dit proces vergt veel kracht, moed en doorzettingsvermogen.

Het is een intensieve zoektocht:

  • naar innerlijke rust,
  • met vallen & opstaan,
  • waarbij je bepaalde gewoontes moet doorbreken,
  • om je natuurlijke balans te herstellen.

Keuzes maken is niet gemakkelijk

Daardoor kun je gemakkelijker weer keuzes maken. En kun je dichter bij je gevoel komen én blijven. Niet bepaald gemakkelijk, juist soms erg zwaar. Maar wees niet te streng voor jezelf en blijf kleine stapjes maken. Misschien herken je jezelf hierin. Misschien ben je iemand die, soms tegen beter weten in, het liever bij het oude vertrouwde houdt.

Een oefening

Kijk voor de komende week eens hoe jij een klein stapje kunt zetten om iets te gaan doen buiten je comfort zone. Durf te veranderen, bewegen. Bijvoorbeeld: een bos bloemen voor jezelf kopen. Een andere kleur in je kleding outfit aanbrengen, lekker meezingen op een vrolijk muzieknummer, of misschien een week lang iedere ochtend een mindfull meditatie oefening………etc. Fijne week!!

Iedere week een Quote over Mindfulness en Mindfulness Zelf Compassie ter inspiratie voor een vol en diep leven.