13 december 2016 ~ Ariane Sprengers

Zelf compassie: ben ook vergevingsgezind voor jezelf!

Zelf compassie

With self-compassion, we give ourselves the
same kindness and care we’d give to a good friend

Krijstin Kneff

Potentie en innerlijke kracht aanboren

Dit was het thema van het 2e blok van onze jaartraining De Essentie een paar weken terug. Ik voelde een moeheid bij mezelf voordat ik dit blok als trainer inging. Oeps, hoe ging ik me verhouden rondom dit thema en mijn moeheid….?

Ik besloot mijn moe zijn te delen met de deelnemers

Ik bedacht me op weg naar de locatie van deze driedaagse dat mijn moeheid ook zo begrijpelijk is. Er is veel gaande in mijn persoonlijke leven. Potentie en innerlijke kracht aanboren gaat er nu over, me te verhouden met wat zich nu afspeelt in mijn leven inclusief alle emoties / gevoelens die dit met zich meebrengt. Ik besloot dus helemaal als mijzelf aanwezig te zijn. Moe, me zorgen makend over mijn zieke man thuis en geen energie. Geen groot houden. Niets wegmoffelen.

En natuurlijk blijkt mijn eigen thema rondom mijn moeheid, me groot willen houden, wegmoffelen etc…universeel te zijn. Ik was dat weekend echt niet de enige die met vermoeidheid, teveel stress, etc hier aanwezig was. Deelnemers die zich net als ik altijd overal verantwoordelijk voor voelen. Doodvermoeiend!!! Er ontstond een prachtige openheid bij iedereen. Veel herkenning en bijna een zucht van verlichting om hierin gewoon even te mogen zijn.

Ik besluit goed voor mezelf te zorgen

Ik heb iedereen uitgenodigd een verlangen te voelen voor dit weekend. Met een daarbij behorende intentie. Hiervoor een symbool / beeld op te laten komen. Mijn verlangen voor dit weekend was me gedragen te voelen door zachtheid. Vriendelijk te zijn voor mezelf. Zorgzaam voor de moeheid die ik voelde. Mijn tekening was een wateroppervlak van waaruit een vuur ontstond. De symboliek hiervan was me te laten dragen en meedeinen door het water. En zo mocht gaan voelen dat er een zachte potentie mag zijn, om deze driedaagse te trainen rondom het thema potentie en innerlijke kracht.

Kwetsbaar voor verbinding

Het werden zeer verdiepende dagen, die begonnen zijn door me kwetsbaar te durven opstellen. Transparant te zijn in wie ik ben en wat ik voel. Dat is ook de manier waarop ik inspirerend wil zijn als trainer / coach. Het werden 3 verdiepende dagen waarin iedereen mocht oefenen om liefdevolle vriendelijkheid naar zichzelf te brengen. Allen mensen, die zo gewend zijn op de automatische piloot deze als heel vanzelfsprekend wel aan een dierbare vriend(in) te geven. En nog zo nieuw om bij jezelf te beginnen.

Thuis

Weer thuis na 3 inspirerende dagen samen met fantastische deelnemers. Dat is waar potentie en innerlijke kracht ook over gaat. Kunnen zijn met wat er is. Hier zorgzaam voor zijn. En wat blijkt, ik voel me zomaar uitgerust en heel voldaan.

Dank lieve deelnemers en team voor deze 3 mooie dagen! Ik heb weer mogen oefenen in zelf compassie. En hoop hier uiteraard ook inspirerend in te zijn geweest.

Ook jij kunt dit leren:

www.despreng.energy

 

Ook ontdekken hoe Mindful zelfcompassie jou kan helpen een gelukkiger leven te leiden?

Vraag hier de gratis videocursus aan.