03 januari 2017 ~ Ariane Sprengers

Lach, soms is het nodig!

lach-adem-in-en-neem-de-tijd

Lach, haal adem en neem de tijd

Thich Nath Hanh

Deze quote: Lach, haal adem en neem de tijd kan misschien wat simpel klinken. Vooral als er niets te lachen valt. Als je door het leven omver wordt geworpen en je te maken krijgt met de schaduwkanten van het leven, kan het moeilijk zijn om het goede te zien. Laat staan een lach te voelen. Onze overlevingsgeest heeft ook de neiging om op de automatische piloot onze aandacht te willen blijven richten op datgene dat niet goed gaat in ons leven.

Oefening dankbaarheid

Dankbaarheid in zwaardere tijden kan een mooie oefening zijn. Niet om de problemen op te lossen. Maar het kan wel helpen als we in ons leven te maken krijgen met moeilijke en ingrijpende gebeurtenissen.

Manier om dit te doen

Schrijf iedere dag op een klein briefje waar je die dag dankbaar voor bent. Vaak zijn het de kleine dingen / gebeurtenissen in je leven die je gemakkelijk over het hoofd ziet.

Zoek een speciale pot of vaas waarin je iedere dag dit briefje stopt. Je kunt dit bv een week, maand of jaar doen. Aan het einde van de periode die je hebt uitgekozen keer je de pot om en lees je terug waar jij dankbaar voor bent geweest. Je voelt je wat lichter, misschien een lach. En je weet dat er ook betere dagen gaan komen. En dat je meer bent dan je pijn en verdriet, ook al is het zwaar.

Ook jij kunt dit leren!

despreng.energy

Iedere week schrijven we een Quote over Mindfulness en Compassie.

 

 

Ook ontdekken hoe Mindful zelfcompassie jou kan helpen een gelukkiger leven te leiden?

Vraag hier de gratis videocursus aan.