09 mei 2017 ~ Ariane Sprengers

Op een vrouwenretraite ontwikkel je je zachte kracht!

“Ariane, ga je mee naar een event, speciaal voor vrouwen?” Als ze me een paar jaar geleden vroegen om mee te gaan naar een event, training of retraite voor vrouwen dan bedankte ik altijd. Ergens in mij ontstond er altijd wel een soort spanning rondom deze vraag. Als ik mezelf deze vraag in de spiegel stel, “Ariane ga je mee naar een event special voor vrouwen? Ik mezelf hoorde zeggen, “ Nou nee hoor ik heb niets met alleen maar vrouwen”.

Waarom eigenlijk geen retraite voor vrouwen?

Dan vond ik dit toch echt wel wat vreemd. Eigenlijk zeg ik tegen mijzelf als vrouw nee. Want tenslotte spiegelen alle vrouwen mij. Nu weet ik dat het wel een diep verlangen was in mij om mij meer te verbinden met mijzelf. En het ook reuze spannend vond. En als het spannend voelt weet ik dat ik ook dichtbij een kern in mij geraak.

Al langere tijd werk ik samen met Mascha en is onze vriendschap mij heel veel waard. Mascha was al wat meer ervaren als het gaat over haarzelf ontwikkelen met en in vrouwen trajecten. Ik mocht aan de zijlijn altijd meekijken en zag haar altijd glunderen en vooral verzachten in dit proces.

Dus 2 jaar geleden toch besloten om een retraite te gaan volgen voor alleen vrouwen. Het werd een zeer waardevolle ervaring voor mij. Waarin ik afwisselend weerstand en ook momenten van thuiskomen voelde. Yes hier wilde ik veel meer van.

Hard aan de binnenkant

Het is niet zo dat ik me geen vrouw voel. Integendeel. Ik voel me aan de buitenkant een vrouw en krijg dit ook vaak terug van mensen. Ik geniet hier ook intens van. Echter mijn binnenkant voelde niet altijd zo. Daar was soms die verharding. Ik ben een daadkrachtige vrouw. Het gedrag dat hierbij hoort is doelgericht en soms wat verhard. Binnen en buiten raakte als het ware in conflict en ontstond er onbalans.

Zachte kracht

Nu werk, leef en organiseer ik ook events speciaal voor vrouwen. Als ik naar mijn eigen ontwikkeling kijk dan voel ik me vrijer, gelukkiger en een veel meer ontspannen vrouw. De kracht die ik voel noem ik nu zachte kracht. Want vrouwen hebben een enorme oerkracht in zich. Echter deze is verbindend en zacht. Als ik me hiermee verbind dan kan ik deze kracht gewoon zijn. Ik hoef dan niet meer zo hard te werken!

Dit gun ik andere vrouwen ook!

Misschien herken jij jezelf ook in wat ik hierboven beschrijf. En voel jij als vrouw ook het verlangen om dichter bij jezelf te zijn. Of is er meer een ondefinieerbaar gevoel of is er iets in jou wat geheeld wil worden. Onze zomerretraite voor vrouwen in augustus is wellicht een mooie gelegenheid om jouw verlangen om te zetten in actie.

De vrouwen die meegaan zijn divers. Sommige vrouwen gaan voor een eerste keer mee naar een event, speciaal voor vrouwen, Andere vrouwen zijn wat meer ervaren.

Wijsheid van het lichaam

Onze vrouwenretraite van 6 dagen in augustus 2017 vindt plaats op een zeer inspirerende landgoed in Frankrijk. We gaan dansen, bewegen. Dat zijn dan niet de mooie pasjes maar veel meer bewegen vanuit je intuïtie. Dat wat je beleeft van binnen, daar mag je expressie aan geven. We gaan namelijk de wijsheid van jouw vrouwelijk lichaam aanspreken. Want ons lichaam is zo enorm wijs. Dat doen we o.a. door dans, yoga, meditatie, massage, prachtige ontmoetingen en oefeningen met andere vrouwen.

 

Wat maakt mij gelukkig?

Als je mij vraagt waar ik gelukkig van word of waar ik een grote glimlach van krijg, dan is dit dansen! Omdat als ik op prachtige muziek mij zelf mag uitdrukken in wat ik beleef, ik me zo dicht bij mezelf voel. Ik geniet ervan als ik andere mensen zie dansen en zie stralen. Zien hoe ze zichzelf geluk durven te geven en dit mogen voelen. De zachte voedende kracht ervaren in zichzelf.

Dit gun ik alle vrouwen!

Zomer retraite voor vrouwen

Zomer vrouwenretraite 13 t/m 18 augustus Frankrijk.

Open avonden:

  • Donderdag 11 mei 19.30-21.30 in Rijsbergen ( bij Breda)
  • Vrijdag 16 juni 19.30-21.30 in Bussum