06 juni 2017 ~ Ariane Sprengers

Mindful voorbereiden op een week mindfulness ;-)

Ik lig op dit moment op mijn handdoekje bij het zwembad. Op een prachtige locatie in Catalonië, Spanje. En ik ben hier niet op vakantie, hoewel het wel zo voelt. Wij zijn hier voor onze jaarlijkse Mindfulness / Yoga week.

Een week mindfulness, maar even niet zo mindful

De aanloop hiernaartoe was behoorlijk stressvol, niet zo mindful dus. Hoewel we alle voorbereidingen hadden getroffen om ons hier juist heel relaxed op te kunnen voorbereiden. De realiteit was helaas anders.

Ik heb niet zo goed nieuws

1,5 week terug. Feit was dat we zoals gewoonlijk ons erg verheugden op deze week. We vertrekken met een prachtig team naar Spanje … En ook altijd weer fijn dat we ook nu vol geboekt zijn. Ik lig thuis wat te genieten van ook het mooie weer in Nederland. Mijn telefoon gaat. Ik zie dat het Mascha is. Ik neem direct op omdat we in deze periode ook een hoop overleg hebben over voorbereidingen, etc.

“Ik heb niet zo goed nieuws”, vertelt Mascha mij. “En het heeft te maken met onze locatie in Spanje voor onze Mindfulness / Yoga week”. “ We zijn vol geboekt.” Tickets allemaal gekocht (16 pers) en we hebben geen huis?!

Hè……….?????? De schrik slaat me om het hart. Even voel ik ongeloof. Dit is een grap! We hebben een jaar geleden al geboekt voor het huis waar we zo blij mee zijn!!! Grap zeker?!!

Nee dus, het blijkt geen grap. De eigenaar van het huis in Spanje verwacht ons een week later. De week die wij dachten te hebben geboekt is ook vol bij hem. Er kon dus ook niets meer gewijzigd worden. Nog 1,5 week te gaan en de situatie is zoals boven beschreven. Volgeboekt geen huis, alles betaald inclusief tickets en geen huis!!!! Even voel ik echt een lichte paniek over me heen komen. Wat nu??

Samen

Wat is het geweldig om op zo’n moment samen te werken. We hebben samen eerder voor hetere vuren gestaan. Alhoewel dit wel als een hele grote beproeving voelt. Na wat mindful adempauzes komt dan toch de vraag wat er mis is gegaan. En blijkt de fout bij ons te liggen.

Tijd om in actie te komen. Na een kort en krachtig overleg besluiten we om binnen 24 uur een geschikt huis te gaan vinden in Spanje. Daarnaast besluiten we ook erop te gaan vertrouwen dat dit gaat lukken. We stellen best hoge eisen aan de locatie s waar we werken en willen hier ook geen concessies in doen.

24 uur later

Na een korte nacht hebben we het idee dat we een geschikte locatie hebben gevonden. Waarbij we de belofte kunnen nakomen die we gedaan hebben naar alle deelnemers. Na wat onderhandelen met de eigenaar van onze eerste keuze (die ons gelukkig goed gezind was, we waren hem natuurlijk ook een bedrag schuldig voor de week waar we oorspronkelijk voor geboekt hadden) en onderhandelingen van ons nieuwe adres voelden we een JA!

Weer mindful

De volgende stap was alle deelnemers inlichten in de hoop natuurlijk dat iedereen nog steeds een JA voelde, ook al was er nu een nieuwe locatie. Nog steeds bleef onze focus gericht op vertrouwen. Want in dit soort stressvolle situaties ontstaan er natuurlijk allerlei gedachten die ons in angst en een vernauwde focus kan brengen. En dat wilden we niet.

De kracht van mindful zijn gaat nu net over keuzes maken, i.p.v op de automatische piloot reageren op stress. Gedachten die je mee nemen naar allerlei doemscenario’s. Met de daarbij behorende gevoelens zoals angst, etc. Hoe mooier kan eigenlijk een voorbereiding zijn op een mindfulness / Yoga week. Zelf blijven oefenen in wat we willen uitdragen.

Hoop natuurlijk niet dat dit een gewoonte gaat worden 😉 En dan nu hier liggend aan het zwembad. Met prachtige deelnemers en een geweldig team. Het werd een hele uitdagende reis waarin wij als team werden uitgedaagd om in een stressvolle situatie mindful te kunnen zijn. Om op een adequate manier de juiste keuzes te maken. Ons niet mee te laten slepen door onze gedachten en gevoelens. Zelf de regie blijven houden hoe we hiermee om wilde gaan. Vanuit vertrouwen stap voor stap doen wat we kunnen doen.

Dank

  • Emmy, Mascha, Jesse, Carel dank voor onze prachtige samenwerking deze dagen tot nu toe.
  • Lieve deelnemers, we hebben op het moment van het schrijven van dit blog nog een kleine 4 dagen te gaan. Dank voor jullie vertrouwen in ons en de tot nu toe zeer waardevolle dagen samen.
  • Guillem (eigenaar locatie waar we oorspronkelijk heen gingen), dank voor je begrip en souplesse en zelfs hulp met het zoeken van deze nieuwe locatie.
  • Carmen (eigenaresse nieuwe locatie) dank voor je medewerking met alles om op zo n korte termijn deze week mogelijk te maken met alle toebehoren zoals kussens, matten, etc.
  • Ook dank aan mijzelf, dat ik mijzelf de mogelijkheid heb gegeven om te mogen oefenen om vanuit vertrouwen en op een mindfull manier om te gaan met stressvolle situaties.

Ik ga nog even genieten de komende 4 dagen hier in Spanje samen met alle mooie mensen hier!

Wil jij dit ook leren?
Kijk voor onze programma s : www.despreng.energy

Ariane