29 augustus 2017 ~ Mascha Hoff

10 jaar eigen ondernemerschap en mijn visie

Stukje geschiedenis. Wel zelf maar niet alleen.

Nu al weer een jaar heeft de Spreng een eigen ruimte in Bussum bij Heart House. Het is een inspirerende plek, vanwege de uitstraling en de diverse en fijne mensen. Die zijn lekker met hun eigen dingen bezig en verbinden zich daarnaast ook graag met de andere mensen in het gebouw. Daar hou ik van: in vrijheid verbonden zijn. Mijn autonomie kunnen bewaren en daarnaast me verbonden weten en voelen met mensen om me heen. Dat geeft mij het gevoel van geluk. Dat geldt ook voor mijn samenwerking binnen de Spreng en binnen Spirit coaching en training. Op werkgebied kan ik niet anders zeggen: ik ben een gelukkig mens. Toen ik 10 jaar geleden begon als zelfstandig ondernemer was één ding me duidelijk. Ik wil de vrijheid van mijn eigen baas zijn, maar wel in nauw contact met anderen. Dat was mijn intentie destijds en kijk eens waar ik 10 jaar later sta. Een prachtige samenwerking met Laurens van der Drift (Spirit coaching en training) en met Ariane Sprengers (de Spreng) en een prachtige inspirerende werkplek! Was het een makkelijk pad? Nee, vaak niet. De intense samenwerking die nodig is om samen met groepen te kunnen werken, vraagt veel van ons. Is het het waard? Ja absoluut. Ik ben er een mooier en rijker mens van geworden. Ik snap heel goed dat veel trainers liever alleen voor de groep staan. Inmiddels weet ik echter dat we juist groepen en onszelf zoveel meer geven dan de som der delen, door het met z’n tweeën (of soms meer) te doen.

Lange termijn visie

Mensen (waaronder mijzelf) en bedrijven ondersteunen in het zich bewust worden van wie ze in essentie zijn en het (her)vinden van de balans tussen denken, voelen en doen opdat ze zo dicht als mogelijk bij hun eigen kern kunnen functioneren zowel zakelijk als privé opdat onze wereld mooier wordt.

Eigen ontwikkeling

Mezelf verder ontwikkelen in opstellingenwerk volgens de theorie van Frank Ruppert (voormalig leerling van Bert Hellinger).

Belangrijke nieuwe speerpunten voor de Spreng voor de komende twee jaar (naast de reeds bestaande programma’s).

1. Wekelijkse laagdrempelige bewustwordings-bijeenkomsten bij de Spreng Bussum vanaf 11 september 2017.

Elke maandagochtend van 07.30 tot 08.30 krijg je de mogelijkheid om onder begeleiding en samen met anderen te mediteren. De vorm die we daarvoor gekozen hebben is dynamische Osho meditaties. In een cyclus van 7 keer zullen verschillende Osho meditaties worden aangeboden. De dynamische meditaties zijn ontwikkeld speciaal voor ons westerlingen. De combinatie van beweging, expressie en stil zitten/liggen is voor ons uitermate geschikt om stress te verlagen en dus meer in het hier en nu te zijn. Dit is recent wetenschappelijk onderzocht specifiek voor dé Dynamische van Osho met een positief resultaat. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen met een Heart to heart abonnement. Ook losse lessen en een abonnement voor 7 keer behoort tot de mogelijkheden.

Elke vrijdagochtend van 07.30 tot 08.30 meer in je lijf en meer energie met Leeff! Dit is laagdrempelig emotioneel lichaamswerk, waarmee je meer inzicht krijgt in de wijsheid van jouw lichaam en handvatten aangereikt krijgt om in je dagelijkse leven hier effectief gebruik van te maken. Ook deze bijeenkomsten worden aangeboden in een cyclus van 7 keer, waarbij elke week een ander lichaamsgebied centraal staat. En ook deze kunnen los gevolgd worden. Klik voor meer info. Graag jezelf vooraf aanmelden!

2. Training De Essentie ook in het Noorden aanbieden

Onze succesvolle jaartraining de Essentie gaan we vanaf najaar 2018 ook in Heart House Bussum aanbieden. Aankomende oktober start deze training voor het vijfde achtereenvolgende jaar in de Spreng Rijsbergen. Deelnemers krijgen gedurende de 7 maanden van de training veel inzicht in wie ze zijn en hoe ze functioneren. En ze schrijven vanuit deze inzichten hun levensvisie. Mijn grote wens is om deze training ook in Bussum aan te gaan bieden. Zo wordt die makkelijker beschikbaar voor mensen in deze contreien. In de afgelopen jaren hadden we ook steeds wel een paar deelnemers uit deze regio. Logistiek vroeg dat echter wel wat van je. En dat is niet voor iedereen haalbaar.

Ten slotte

Ook in de samenwerking met Spirit coaching en training staan er nieuwe ontwikkelingen op stapel. Hierover meer in een volgend blog.

Ik had niet een makkelijke opstart na de vakantie. Nog herstellende van een vervelende ontsteking was mijn energielevel erg laag. Ik werd gedwongen pas op de plaats te maken. Nog steeds doe ik het rustig aan. Om zo als het seizoen volgende week in volle hevigheid losbarst, weer vol beschikbaar te zijn om mijn visie te kunnen leven!

 

P.S. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en gratis tips ontvangen?

Ontvang tips om in actie te komen

Wij houden ook niet van spam.