12 januari 2018 ~ Mascha Hoff

Van Verlangen naar Realisatie: de volgende stap

Deze blog is een vervolg op het blog van oktober 2017 van Verlangen naar Realisatie

De volgende stap

Het proces ernaar toe.

Stap 1 (mezelf beschikbaar maken)

Precies drie maanden geleden schreef ik een blog waarin ik aangaf dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging op werkgebied, echter dat ik nog geen idee had wat. Mijn droom van 10 jaar geleden is gerealiseerd en het kriebelde. De maanden daarna heb ik mijn aandacht gebracht naar mezelf ontvankelijk te maken door emotioneel lichaamswerk en meditaties. Alles in het vertrouwen dat mijn volgende stap helder zou worden op het juiste moment.

Stap 2 (hetgeen zichtbaar werd in de ogen kijken)

Door het lijfwerk en de meditaties kwam een stuk onverwerkte pijn aan het licht. Eerst dacht ik even dat ik degenereerde (terug bij af was). Snel werd me echter duidelijk dat ik juist een verdieping mag gaan maken in kwetsbaarheid. Ik heb in een familieopstelling, een intervisiebijeenkomst en een supervisiebijeenkomst heel helder gekregen hoe mijn verantwoordelijkheidsgevoel mijn levensstroom kan stagneren. Hier heb ik vooral op privégebied last van (in mijn liefdesrelatie en in relatie tot mijn kinderen). Maar dat heeft uiteraard ook zijn effect op mijn werk. Ik hou minder energie over om nieuwe dingen op te pakken als mijn energie niet stroomt.

Stap 3 (goed voor mezelf zorgen)

Om dit stuk gezond te maken heb ik een rigoureuze stap moeten zetten. Anderhalf jaar geleden ben ik gaan samenwonen en sinds 3 januari woon ik met mijn dochters (in ieder geval voor 4 maanden) weer apart. Heel verdrietig. Met het risico mijn liefde te verliezen. Voor nu lijkt het erop dat dat laatste niet gaat gebeuren. Sterker nog, deze stap lijkt ons dichter bij elkaar te brengen, en ook onze relatie in de stroom te brengen. Waarin nieuwe wegen zich openbaren, hierover meer in een latere blog. Dat is nu nog te pril om al zichtbaar te maken.

Van Verlangen naar Realisatie: de volgende stap

 

De nieuwe stap

Half december gaven Ariane en ik ons stilteweekend. Omdat we dit met z’n tweeën doen kunnen we elkaar afwisselen in het begeleiden. Dat is super de luxe. Ook een cadeautje voor ons zelf. Het is waardevol om zo samen het jaar af te kunnen sluiten en daarnaast ook deel te kunnen nemen aan de meditaties die de ander begeleidt. Tijdens één van de meditaties die Ariane begeleidde werd mijn volgende stap helder. Ik ga homeopathie studeren. Het kwam voor mij zo uit de lucht vallen in eerste instantie, dat ik het in eerste instantie niet serieus nam.

Toen ik het echter tegen een paar mensen vertelde werd me steeds meer helder dat het een hele kloppende volgende stap is. En wel om de volgende redenen:

  • Op de middelbare school wilde ik medicijnen studeren. Dat is er om allerlei redenen niet van gekomen.
  • Ik heb al een paar jaar het verlangen om weer een studie op te pakken die me voedt op kennisgebied.
  • Ik zou graag, naast de dingen die ik nu doe, iets aanbieden waarvoor mensen vergoed worden door zorgverzekeraars. Daardoor wordt het opereren op de particuliere markt een stuk gemakkelijker.
  • Ik ben zelf een aantal keer erg goed geholpen met een homeopathische behandeling (deze zomer nog bij een darmontsteking (zie mijn augustus blog)).
  • Ik geloof er sterk in dat in de toekomst homeopathie en andere natuurgeneeswijzen steeds meer aan populariteit zullen winnen. Door een hoger bewustzijn bij mensen zal ook het verlangen toenemen geen chemische middelen te nemen tenzij noodzakelijk.
  • De geneeskrachtige werking van de natuur vind ik bijzonder boeiend en zou ik graag verder uitdragen.
  • Gezien mijn pensioenopbouw beperkt is, wil ik graag iets toevoegen aan mijn expertise wat ik tot op hoge leeftijd zonder al te veel inspanning kan blijven doen.
  • Op termijn wil ik vanaf één plek wonen en werken (een eigen centrum voor lichaam en geest).
  • Enzovoort, ik kan nog veel meer punten verzinnen die pleiten voor deze stap.
  • Dus al met al een groot JA.

En dan in actie

Uiteraard zijn er beren op de weg. Maar aangezien ik inmiddels weet dat deze te overbruggen zijn heb ik vanuit vertrouwen me (na wat research) aangemeld bij de Academie voor Homeopathie en begin ik eind februari aan mijn studie. Die minimaal 4 jaar duurt met een tijdsinvestering van 15 á 20 uur in de week. HELP 😊.

Benieuwd wat de stilte voor jou in petto heeft? Bekijk hier welke activiteiten er voor jou zijn.

 

P.S. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en gratis tips ontvangen?

Ontvang tips om in actie te komen

Wij houden ook niet van spam.