22 mei 2019 ~ Ariane Sprengers

Ik ging altijd door, wist niet hoe te stoppen.

Stilstaan en voelen, wat er speelt.

Wat ik zelf heb ontdekt is dat als ik me niet laat raken er niets veranderd in mijn leven. Echt voelen wat er speelt, in jou om je heen, oh zo moeilijk, maar in mijn trainingen blijkt juist dit altijd de motor van echte transformatie te zijn.

Een van de grote geheimen die mijn werk heeft laten zien is dat er een grote creatie kracht in ons-in jou huist.
Dit werkt alleen bij moedige ondernemende mensen die bereid zijn om naar binnen te kijken en daarna die stap durven te zetten. Om zo van binnen naar buiten het leven te verrijken.

Eshter is zo n  moedige vrouw en een gevoelsmens.

Iemand die echt impact wil hebben.
(Dat zit echt ook in kleine dingen zoals ik bv mijn lief sinds kort in zijn nieuwe rol als opa zie zorgen.)
Ik ontmoette haar in mijn leiderschap en intuïtie  programma. Esther is weer gaan schrijven:

Iedereen vond het zo knap hoe ik mij staande hield na het overlijden van mijn moeder, zeven maanden na de geboorte van mijn dochter. Mijn moeder is overleden aan kanker. Ik ging twee weken na haar overlijden weer aan het werk. Ik gaf prioriteit aan de opvoeding van onze twee kinderen en dacht dat ik alles deed wat goed voor mij was. In het begin schreef ik ook veel van mij af in mijn persoonlijke blogs.

Het besef dat ik eigenlijk niet goed zicht had op mijn behoeften kwam pas later. Ik ging altijd door en wist niet goed hoe ik dit moest stoppen. Ik kreeg op werkdagen steeds vaker hoofdpijn en ik werd ’s nachts wakker van de rugpijn. Langzaamaan besefte ik dat ik mij ook steeds meer afsloot. Ik vond ook geen ‘tijd’ meer om te schrijven.

Ik wil weer kunnen genieten

Ik weet niet meer wat precies de aanleiding is geweest om ondersteuning te vragen. Ik weet wel dat ik al een tijdje ontzettend bang was voor een burn-out. Ik had geen controle meer over mijn lichamelijke klachten en ik vond het beangstigend hoe ik niet echt meer van dingen kon genieten. Ook ik had genoeg mensen om mij heen gezien waarbij het ‘ineens’ helemaal klaar was. Die totaal uitgeput waren. Ik wilde dat echt niet.

Het persoonlijke verhaal van Ariane Sprengers op de website van centrum de Spreng heeft mij geïnspireerd en mijn intuïtie heeft mij vervolgens de weg gewezen om contact met haar op te nemen. En ik kan je verzekeren dat is vanaf het begin een bijzondere reis geweest, zeker voor iemand die voorheen vooral het hoofd en het verstand liet domineren. Na twee individuele coachsessies hebben we gesproken over het jaartraject: persoonlijk leiderschapstraining LEEFF!! je eigen leven. Ik zag eerst verschillende beren op de weg. Mijn verlangen was echter duidelijk. Ik wilde mee aan boord.

Ik was op zoek naar ondersteuning, om te leren weer zelf regie te pakken in mijn leven.

Ik wilde tijd voor mezelf maken, en tijd om op te schonen. Terugkijkend zijn het emotioneel lichaamswerk en de groep voor mij de meest krachtige elementen geweest uit de persoonlijk leiderschapstraining. Ik was een ster in het verstandelijk verklaren van mijn emoties en vervolgens te negeren wat mijn lichaam mij eigenlijk wilde vertellen. Door het emotioneel lichaamswerk heb ik geleerd echt aandacht voor mezelf te hebben, door meditatie en beweging mijn spanning om te zetten in ontspanning en mijn gevoelens meer naar buiten te brengen.

Durf eens stil te zijn.
Geen afleiding te zoeken. Van wat je weg blijft duwen. Tot in de diepste hoeken. Laat het eens tot je komen. En voel wat het met je doet. Pas dan kan het verdwijnen. Voor langer, zelfs voorgoed. (Elle Ecrit)

Ik zag erg op tegen de groep en ik weet nog goed dat ik met voelbare spanning in mijn buik naar de eerste bijeenkomst reed. Nu zeg ik met overtuiging dat ik zonder de groep niet tot zoveel inzichten en verandering was gekomen. Ik vond herkenning en steun binnen de groep en ik heb de groep kunnen gebruiken als leersituatie.

Wat is er nu daadwerkelijk in mijn leven veranderd?

Of een vraag die nu vast bij jou naar boven komt, wat levert de training mij nu concreet op? Dat is zoveel meer dan dat ik onder woorden kan brengen. Ik doe een poging. Mijn lichamelijke klachten zijn sterk afgenomen. Na een werkdag wandel ik nog heerlijk even met mijn twee kindjes naar de speeltuin of ga ik met de oudste een rondje fietsen. Ik heb letterlijk veel opgeslagen gevoelens op kunnen ruimen. Ik heb weer energie en ruimte om af te spreken. Ik weet beter naar de ander te verwoorden wat ik nodig heb.

En hoe tof is het dat ik na lange tijd weer een blog schrijf!
Esther.

PS 1: Esther heeft een eigen pagina: Zeg t Es waar je haar inspirerende blogs kunt blijven volgen.
Als ervaringsdeskundige neemt ze als teamlid deel aan de huidige leiderschapstraining LEEFF! je eigen leven in De Spreng.  Ze neemt je mee op haar reis via  haar blogs. Ik zal ze allen plaatsen op mijn site.

PS 2:

 

Ook ontdekken wat Mindful zelfcompassie voor jou kan doen?

Vraag hier de gratis minicursus aan.

Ontvang tips om in actie te komen