11 juni 2019 ~ Ariane Sprengers

Leven vanuit mijn verlangen.

Eshter is zo n  moedige vrouw en een gevoelsmens.

Iemand die echt impact wil hebben.
Ik ( Ariane) ontmoette haar in mijn leiderschap en intuïtie programma als deelneemster. Esther is weer gaan schrijven. Ze neemt nu als ervaringsdeskundige/teamlid deel  in de huidige leiderschapstraining LEEFF! je eigen leven in De Spreng.  Ze neemt je mee op haar reis via  haar blogs. Daarom plaats ik ze allen op mijn site.
Lees hieronder haar volgende ervaring.

Wat mij tegen houdt om echt helemaal mijzelf te zijn. 

Als ervaringsdeskundige van de jaartraining persoonlijk leiderschap deel ik graag wat ik tegengekomen ben in mijn reis naar binnen, naar mijn verlangens. Tegelijkertijd vind ik het doodeng om zo zichtbaar te zijn en voel ik me kwetsbaar. Ik vind het moeilijk om plek in te nemen en de belemmerende overtuiging die daaronder ligt, is dat ik er toch niet toe doe. Vanuit deze overtuiging kan ik terugvallen in een ‘slachtofferpositie’. Ik word onzeker en maak mezelf wijs dat echt niemand op mijn verhaal zit te wachten. Of ik raak overtuigd van de gedachte dat het echt overdreven is om mijn verhaal online te gaan delen. Het zijn deze gedachten en mijn ‘oude’ patronen, die mij ervan weerhouden om helemaal mezelf te zijn.

Van klacht naar kracht. 

Patronen zijn gewoonten, die dus niet meer ondersteunend zijn voor wie jij wilt zijn en hoe jij wilt leven. Ik voelde gedurende het uitwerken van mijn patronen dat het voor mijn geluk essentieel is dat ik zelf verantwoordelijkheid ga nemen. Ik ben verantwoordelijk voor de wijze waarop ik mij opstel in een bepaalde situatie. Ik kan niet afdwingen dat anderen veranderen. De waarden van waaruit ik wil leven en in contact wil zijn met anderen, kwamen hierbij sterk naar boven.

Waarden als kompas

Voor mij zijn belangrijke waarden: inspireren, loyaliteit, overbruggen en moed. Ik vind het bijzonder om te ervaren , juist omdat ik dichter vanuit mijn waarden leer leven, veel dingen ineens lijken mee te werken / mogelijk worden. Kijk maar eens naar de mogelijkheid om als ervaringsdeskundige mijn ervaringen met jullie te delen. Daarom ben ik ervan overtuigd geraakt dat waarden een zelf-versterkend effect hebben. Hoe inspirerend is dat!

De kwaliteit om anderen te inspireren past mij. Ik wil zichtbaar worden door te leven vanuit dit verlangen. Ik hoop dat je door mijn blog stil wilt staan bij jouw patronen en welke gedachten en overtuigingen jouw belemmeren om het leven te leven wat jij wilt. Soms kan het waardevol zijn om hierbij ondersteuning te vragen van een coach. Iemand die je helpt om te groeien naar een leven, wat voor jou betekenisvol is. Ik ben oprecht geraakt door de moed die alle nieuwe deelnemers van de jaartraining persoonlijk leiderschap getoond hebben. Ook zij willen die reis naar binnen maken, op zoek naar hun verlangens.

Ik leef vanuit mijn verlangen,

waar ik mij ook onzeker en kwetsbaar in mag voelen. 

Ik kom steeds meer los van de spanning om hierin aan de verwachting van de ander te voldoen. 

Inspirerend zijn, gaat juist over authentiek jezelf zijn.

Esther

Lees ook haar eerste blog. Je kunt dit teruglezen : https://despreng.energy/2019/05/ik-ging-altijd-door-wist-niet-hoe-te-stoppen.  waar ze schrijft over haar ervaring als deelneemster LEEFF! je eigen leven.
Esther heeft een eigen pagina: Zeg t Es waar je haar inspirerende blogs kunt blijven volgen.

 

Ook ontdekken wat Mindful zelfcompassie voor jou kan doen?

Vraag hier de gratis minicursus aan.

 

Ontvang tips om in actie te komen